månadsarkiv: december 2012

Veckobrev 51

Tack för en fin termin!

 

Tillsammans har vi gjort en hösttermin full av seriöst studerande och roliga gemensamma inslag. Utan er deltagare hade det inte blivit mycket. Kul att det finns så mycket engagemang på skolan.

Denna vecka har vi avslutning på tisdag kl. 10. Fritidsledarna läser fram till fredag men är så klart med på skolans gemensamma avslutning.

Jorden ska gå under den 21 december, vad det innebär vet jag inte än. Men jag antar att vi ändå ses igen den 7 januari, välkomna tillbaka då! Ha ett fint lov.

 

/Martin

Luciafirande på Skarpnäcks folkhögskola

 

Veckobrev 50

Köksansvar

Har F1 denna vecka

TV från Sydkorea

På måndag kommer det ett TV-team från Sydkorea för att filma skolan och intervjua lärare och deltagare på fritidsledarutbildningen.

Luciafirande

Vi firar lucia ihop allesammans på torsdag kl. 10.20. Sång och fika, välkomna!

Julavslutningsdag

Alla har fått utskick av Märtha om vad som gäller för julavslutningen. Vi söker personer som vill uppträda under avslutningen.

/Martin

Veckobrev 49

Köksansvar

Har F2 denna vecka. Kom ihåg ansvaret för att hålla i måndagsmötet. Vi får inte längre frukt från ICA eftersom de knappt slänger någon frukt längre. Synd för oss men bra för miljön.

/ Martin

Kuratorstider

Måndag 13-16
Tisdag    13-16
Onsdag 13-16
Torsdag     9-16

/Cajsa

Två konferenser om deltagarinflytande

Samtliga i studeranderådet har blivit inbjudna till två konferenser, men om det finns andra som vill gå på dessa viktiga konferenser så kontakta gärna mig. Skolan betalar kursdeltagarnas medverkande, men ni måste anmäla er via Martin.

 

Nr. 1:

Datum: 7 december 2012
Tid: 09:00 – 15:00

Allmänlinjen Människa och samhälle från Runö folkhögskola och dess konferens -kommission vill härmed framföra vår vilja att genomföra en konferens om ”folkhögskola & demokrati. Vi deltagare har länge känt viljan att utbreda och fördjupa vår påverkan i skolans olika områden samt den allmänna politiska verksamheten. Vi känner att folkhögskolor i landet genom ökat samarbete och gemensamma handlingar kan bli en stark folkrörelse.

I dagsläget kan vi se hur regeringen genomför en skolreform som kommer att påverka följande generationer av våra skolors deltagare. En reform som inte alltid passar eller gynnar oss, detta är ett exempel på ett ämne att diskutera.

Våra utgångspunkter är den interna demokratiska utvecklingen, såsom elevernas skyldigheter och rättigheter. Vi vill utöver detta diskutera folkhögskolans politiska roll i samhället. I och med denna inbjudan så vill vi främst att ge er möjlighet för framförhållning inför konferensen, då vi gärna ser att två talstarka representanter ifrån er skola närvarar. Vi önskar dessutom att ni startar en dialog inom era klasser för att väcka diskussionsämnen till liv.

Denna konferens vänder sig till folkhögskolor inom Stockholms län och kommer att hållas centralt beläget i Runö folkhögskolans lokaler. Vi hoppas starkt att ni finner datumet passande och att det inte krockar med några utav era interna aktiviteter.

 

Nr. 2:

Hej!

Sverige förenade studentkårer, SFS, arrangerar en konferens för folkhögskolestuderande den 12 december i Stockholm.

Folkhögskolornas studeranderättsliga råd medverkar och pratar om studeranderätt, andra teman på konferensen är inflytande och engagemang. Vi behöver din hjälp med att sprida information om konferensen till studerande på folkhögskola.

Mer information finns på SFS:s hemsida

Vänliga hälsningar

Linda Rosén

Folkhögskolornas studeranderättsliga råd

08 – 412 48 10

/Martin