månadsarkiv: januari 2013

Veckobrev 5

Ansvar

Kafeteria- och måndagsmöteansvar: Sk A

Temadagen 5/2

Temadagen som allmän kurs håller tisdag den 5 februari kommer att behandla temat hållbar ekonomi och hållbar miljö. Vi hoppas att kunna ge en inspiration att man själv ska kunna påverka världen i positiv riktning och visa att små förändringar kan gemensamt leda till något stort.

Innan lunch kommer Pella Thiel från Naturskyddsföreningen och pratar om ”the Transition movement”. Hon jobbar med Omställning Värmdö och kommer att ge en blick ut över positiva saker som händer i världen. Därefter äter vi lunch ihop och sedan finns 5-7 parallella workshopar. Bland annat kommer Swedwatch, lite om gerillaodling, exempel från nätverket Linje 17, att behålla sin livskvalitét med sänkt levnadsstandard, ekologiska fotavtryck m.m.

Alla i skolan deltar och vi hoppas på en fin dag.

Veckobrev 4

Ansvar

Kafeteria- och måndagsmöteansvar: Bas

Temadag 5/2

Den allmänna linjen håller en temadag om Omställningsrörelsen tisdag 5/2. Vill du bidra med idéer till workshoppar efter lunch så prata med någon av lärarna på allmänna linjen.

Nya återvinningslådor

Blas ställer in nya blåa lådor i varje sal och arbetsrum. Dom är till för pappersåtervinning.

Veckobrev 3

Ansvar

Kafeteria- och måndagsmöteansvar: F1

Café

På måndag kör Rosa från Romane Buca igång en lättare lunchservering i cafeterian. Mer info om detta på måndagsmötet.

Onsdagsverkstad

Du som går i Allmänna eller i Bättre svenska och inte har gjort ditt val till onsdagsverkstad – se till att göra det innan tisdag.

Kulturevenemang

Tips på två evenemang i Skarpnäck framöver:

Romsk kulturdag
Kom och låt dig väl smaka av romsk mat i foajén / Se utställningen Romernas liv: dåtid, nutid och framtid / Lyssna till traditionell romsk musik och sång / Få reda på skillnaderna mellan de olika traditionella klädedräkterna

https://www.facebook.com/events/192472010896579/?fref=ts

Klimatflyktingar i en varmare värld
Hur drabbas människor idag av den globala uppvärmningen? Varför driver klimatförändringarna människor på flykt och hur förvärrar våra utsläpp situationen? Shora Esmailian har nyss släppt sin bok Ur askan, en reportagebok om människor i Pakistan, Egypten och Kenya som fått sina liv sönderslagna av extrema väderhändelser, kopplade till ett förändrat klimat. Lyssna och diskutera – vems är ansvaret och vad kan vi göra åt det.

https://www.facebook.com/events/479313722109871/

Chile

Spanska och internationellt utvecklingsarbete har nu gjort sin första termin i Barcelona och åker under de kommande två veckorna till Valparaiso i Chile för arbete på organisationer fram till och med den 28 juni.

Vad är pengar? 

Andreas Cervenka, ekonomijournalist på Svenska Dagbladet, medverkar i folkbildningsnätets webbsända frukostseminarium 22 januari 9.00-10.00 och ger oss perspektiv på vad pengar är, hur banker fungerar och hur finansiella kriser uppstår. Seminariet sänds via Folkbildningskanalen där det går att ställa frågor via chatfunktionen.
Läs mer

 

Veckobrev 2

Nytt år!

Nu drar vi igång en ny termin. Vi har flera nya deltagare i Bas, TK, SK och vi startar en ny SMF-kurs på tisdag. Alla ni är varmt välkomna till skolan.

Ansvar

Kafeteria- och måndagsmöteansvar: SK B

Verkstäderna första veckan

I och med att vi har flera nya deltagare samt lovat möjlighet till omval så börjar onsdagsverkstäderna tillsammans i kafeterian där de presenteras igen. Möjlighet att välja nytt görs då sen går alla till sina grupper och kör igång. Cajsa ersätter Sofie under de första två veckorna.

Välkomna tillbaka!

/Martin