månadsarkiv: april 2016

Veckobrev 17

Kafeteriasansvar: Individ (F2 måndag)

Studerandeutvärderingen

Onsdag är sista dag för att göra studerandeutvärderingen.

Hälsning från vår kurs i Chile

AmandaHallå där!
Amanda Blohm Engström, som studerar Spanska och internationellt utvecklingsarbete och just nu gör praktik på en biståndsorganisation i Valparaíso, Chile.

Vad motiverade dig att söka kursen?
– Jag sökte kursen därför att det var en chans att fortsätta lära mig spanska, och dessutom se en del av världen jag aldrig hade varit i förut.

Hur ser en vanlig praktikdag ut på organisationen där du är?
– Jag praktiserar på en organisation som heter Minga Valpo, som från början skapades av ett gäng arkitekter som ville bygga miljömässigt hållbara hus av återanvänt material till de människor som förlorade sina hem i den stora branden här i Valparaiso 2014.
Just nu håller Minga på att bygga en fritidsgård på en av de mer socioekonomiskt utsatta kullarna, där barnen ska kunna vara efter skolan och delta i workshops och liknande. Jag är med och hjälper till att bygga huset och att hitta på saker med barnen som bor i området, vilket är helt fantastiskt!

Vad har varit det mest spännande med praktiken hittills?
– Att lära känna människorna, framförallt barnen, har varit väldigt lärorikt och roligt. Jag har också lärt mig massvis om att bygga, snickra, och dessutom metoder som kanske inte är så konventionella nuförtiden, så som att isolera med lera och halm.

Vem tycker du ska söka den här kursen?
– Den här kursen är perfekt för den som är nyfiken på världen, vill träffa spännande människor och lära sig mer om hur den internationellt utvecklingsarbete fungerar.

ChristianHallå där!
Christian Hultgren, som studerar Spanska och internationellt utvecklingsarbete och just nu gör praktik på en biståndsorganisation i Santiago, Chile.

Vad motiverade dig att söka kursen?
– Jag ville förbättra min spanska samt lära mig om utveckling och internationellt samarbete – både genom studier och praktik i en organisation. Även möjligheten att få testa på att bo en period både i Barcelona och i Chile lockade.

Hur ser en vanlig praktikdag ut på organisationen där du är?
– Jag gör praktik på Fundación Trabajo en la Calle. Det är en liten organisation som utför sociala projekt i så kallade ”microcampamentos”. Jag jobbar nära tillsammans både med ledningen samt andra praktikanter. Mina arbetsuppgifter är främst administrativa och inkluderar bland annat fundraising, finansiering av projekt samt kontakt med samarbetspartners. En vanlig dag spenderar jag mestadels på kontoret, men en arbetsvecka inkluderar även träffar med andra organisationer, besök ute i verksamheten med mera.

Vad har varit det mest spännande med praktiken hittills?
– Att ha fått möjligheten att utveckla sina språkfärdigheter genom interaktion med spansktalande på plats där språket talas samt på en arbetsplats som intresserar mig.

Vem tycker du ska söka den här kursen?
– Du som känner dig motiverad att utveckla din spanska, förstå hur arbetet i en organisation som arbetar med utvecklingssamarbete fungerar, samt även vill träffa många nya människor från olika delar av världen.