Om Skarpnäcks folkhögskola

Skarpnäcks folkhögskola Skarpnäcks folkhögskola är en mötesplats för vuxna från många olika kulturer.

Här vill vi se dig som den person du är. Du får möjlighet att utvecklas utifrån dina behov och ditt mål med studierna. Du kan skaffa dig kunskaper och färdigheter för att komma vidare i livet. Vi har ett brett kursutbud att välja inom som du kan se när du läser vidare i informationen.

På alla våra kurser arbetar vi i ett gemensamt demokratiprojekt för att utveckla skolan. Vi arbetar med mänskliga rättigheter, storstaden och världen i och utanför Sverige.

Vi hjälper dig så att du kan hitta ditt sätt att lära dig och utveckla din studieteknik. Du sätter själv upp mål för din utveckling för att få lagom stora utmaningar utifrån dina behov. Våra kurser är sammanhållna med flera ämnen, du studerar i grupp utifrån din nivå.

Folkuniversitetet är huvudman för Skarpnäcks Folkhögskola. Tillsammans med Södra Stockholms folkhögskola och Sundbybergs folkhögskola bildar vi Stiftelsen Stockholms Folkhögskola.

Skolan ligger i en ung stadsdel på Skarpnäcksfältet i sydöstra Stockholm. Skarpnäck är en modern tätbebyggd förort med 9.000 invånare.

Vi strävar efter en helhetssyn på samhället och människan. Vår skola är en mötesplats där vi tillsammans bekämpar fördomar och främlingsfientlighet och skapar engagemang för världen – lokalt och globalt.

Folkhögskolan ligger i direkt anslutning till bostadsområdet och några minuters promenad från T-Banan. Den är en dagfolkhögskola utan möjligheter till bostad. Bussar som förbinder skolan med bland annat Farsta, Älvsjö, Fruängen och Gullmarsplan stannar i närheten av skolan.

Är du intresserad av att hyra lokal(er) hos oss för tillfälliga arrangemang? Läs mer om detta här.

Kontakta Skarpnäcks folkhögskola här

Här hittar du våra telefonnummer och epostadresser

View Larger Map