Vi som undervisar på serietecknarutbildningen

Serieteckningspedagogerna Ida Engblom och Wendel Strömbeck är kursansvariga och huvudlärare på utbildningen. De är båda utbildade vid Konstfacks bildpedagogiska institution.

Tillsammans tog de år 2011 initiativ till att bilda Dotterbolagets Stockholmsfalang. Dotterbolaget är ett feministiskt, tjej- och transseparatistiskt nätverk för serietecknare. (http://www.dotterbolaget.com/)

Som pedagogisk duo har Ida Engblom och Wendel Strömbeck hållit ett flertal serietecknarworkshops och varit arbetsledare för ett muralmålningsprojekt med sommarjobbande ungdomar genom Kulturskolan. (http://brodkavelnsforvandling.tumblr.com/) De har publicerats i Tvärdrag, Galago, Bang, Fria tidningar och i antologierna Välfärdsdrömmar och Kvinnor ritar bara serier om mens, samt genom egentryckta böcker.

Båda har gjort olika illustrationsjobb samt medverkat i och publicerat ett flertal fanzine. De har arbetat som pedagoger på såväl gymnasiesärskolan Kung Saga, Upplands Väsbys bibliotek och ABF som på RFSL. Båda har också efterenheter som kolloledare och hemtjänsthjältar.

Ida Engbloms hemsida: http://idaengblomteckning.weebly.com/
Wendel Strömbecks blogg: http://queerelle.blogspot.se/

Ida nås på ida.engblom(snabel-a)skarpnacksfolkhogskola.se
Wendel nås på wendel.strombeck(snabel-a)skarpnacksfolkhogskola.se

Tillbaka till serietecknarutbildningens huvudsida